Benefiční koncert v BEA campusu Olomouc přinesl vytoužené prostředky na léčbu dlouhodobě nemocných dětí

8. prosince 2018 se v BEA campusu Olomouc uskutečnil pátý ročník benefičního Adventního koncertu, který pořádá v tradiční spolupráci se společností TESCO SW nezisková organizace CROSSPOINT Olomouc. Vybraná částka, která výrazně přesahovala horní 900tisícovou hranici, byla díky VIP daru večera ještě navýšena na 1 170 000 Kč.

Mohutným sametovým hlasem sopranistky Anny Butkiewicz, která svým zpěvem všechny zahalila do pravé vánoční nálady, odstartoval pátý Adventní benefiční večer. Mezi hosty nechyběl primátor města Olomouce Miroslav Žbánek, který převzal záštitu nad koncertem, ale také ambasadoři projektu Eleni Mikušková, náměstkyně léčebné péče Fakultní nemocnice Olomouc a František Kopřiva z Dětské kliniky FN Olomouc.

Benefice navázala na loňský rok, kdy se z výtěžku sbírky zakoupil unikátní přístroj pro včasnou diagnostiku cystické fibrózy. Letošním cílem bylo získat dostatečný finanční obnos k dokoupení několika užitečných komponent, jako je speciální modul pro vyšetření velmi malých dětí či videobronchoskop, což se s vybranou částkou více než 1 000 000 Kč podaří.

Z úst zástupců Fakultní nemocnice Olomouc zaznělo velké poděkování dárcům, jelikož právě díky nim se Olomouc stane spádovým pracovištěm diagnostiky respiračních onemocnění.

V programu večera nechyběla ani možnost získat dvě VIP vstupenky na Fed Cup a tenisový dres podepsaný týmem českých tenistek včetně Petry Kvitové, čímž se částka z benefice navýšila o 50 tisíc korun.

Za společnost TESCO SW, která byla již popáté hlavním partnerem projektu, promluvil na slavnostním večeru Josef Tesařík mladší. „Jsem velmi rád, že Vás mohu za společnost TESCO SW opět po roce přivítat na půdě BEA campusu Olomouc při příležitosti konání této velmi přínosné akce. Naše společnost již více než 25 let přispívá v rámci naší společenské odpovědnosti konkrétním projektům a lidem, a to ať už přímo nebo pomocí parterů jako je Crosspoint. Chtěl bych Vám poděkovat, že jsme se dnes shromáždili při jedné takové příležitosti pomoci jiným a popřát Vám krásné vánoční svátky.“ 

V druhé polovině večera se mikrofonu chopila slovenská popová hudební zpěvačka Janais, která slavnostní večer završila.

Více informací naleznete na http://www.crosspoint-olomouc.cz/